És clar que també hi ha anotes positives que permeten que al menys la mostra pugui ser visitada. Així és el cas del conjunt presentat per l’artista convidat , Agàpit Borràs, l’interessant treball de gravadors i dibuixants , i el correcte to general de l’apartat escultòric. Però no ens hem d’enganyar el pes específic de la col·lectiva està en l’apartat pictòric i aquest es generalment molt fluix, amb un bon grapat d’obres que no mereixerien de cap de les maneres estar en aquesta exposició, - ni en qualsevol cap altre -, ja que son veritable atemptats a la dignitat creativa, el que ens fa preguntar-nos com serien la vintena d’obres que han estat rebutjades.

.
L’apartat del dibuix ens ofereix potser l’única sorpresa de la mostra com ho és l’excel·lent treball de Pau Viader i el de Valentina Sánchez Carbonero, així com els dignes treballs fotogràfics presentats.

En l’apartat pictòric quasi caldria recomanar tan sols l’espai d’entrada a on Martí, Simon, Badosa, el recuperat Vilarrupla. Oriol de la Hoz, Joan Hortós, Almeida, Padilla i Safont Tria, acompanyen a les vibrantsSchaar i Fageda que donen trempera al conjunt i n’esdevenen del més plaent. A la resta poc a dir, amb alguns detalls com puguin ser Pascuti, Torrent , Veciana o Rigola i amb grans decepcions en els noms d’artistes més coneguts com Poch, Ortega, Santamaria , Segura o Llucià González, mol per sota del seu bon saber i entendre.
En resum, un Sant lluc desequilibrat , amb petites espurnes però de to general esfilagarsat amb un predomini de mediocritat que caldria eliminar.
Ara , al Sant Lluc li toca , com al país, fer profunda reflexió per intentar anar més enllà, quan queda molt clar que quedar-se en aquest camí és quedar-se en la mediocritat , la davallada i al final la mort. Ara més que mai cal ser valents. I la reflexió no ha de ser sols de l’organització , a la que hauríem de retre pleitesia i sí també per part dels artistes , massa desagraïts davant l’ingent tasca de l’organització per a l’art i els artistes.
Visca el sant Lluc.